Tóth, János/Terdik, György/Tiba Attila: Parameter optimization of ensembles…

Előadás címe: Parameter optimization of ensembles and optimal selection of their components using stochastic methods

Helyszín: Online, https://meet.google.com/dwi-igdo-bmn?authuser=0

Időpont: 2021.01.28., 15:15-15:25

Leírás:

A projekt célja olyan diszkrét, analitikus és sztochasztikus eljárásokon alapuló módszerek kidolgozása volt, melyek megkeresik a fúziós alapú rendszerek optimális összetevőit és paraméter-beállításait.

Ehhez megvizsgáltuk az egyes optimalizálási feladatoknál megjelenő költségfüggvényeket, és kidolgoztunk egy módszert, amely figyelembe veszi az optimalizálás során a korlátozott erőforrásokat. Ez a módszer egy hátizsák-problémaként lett megfogalmazva, ahol a költség a fúziós szabályok által kialakított együttes pontosság.

Továbbá, kifejlesztettünk egy mintavételezésen alapuló kiértékelési módszert a szimulált hűtéssel végzett optimalizáció gyorsítására nagyméretű képi adatbázisok esetén. A javasolt módszer jelentősen csökkenti az összetételen alapuló képfeldolgozó eljárások optimalizálásának időigényét, miközben megőrzi a módszer globális optimumhoz való konvergenciáját.

Alkalmazásként, összeállítottunk és optimalizáltunk egy a diabéteszes retinopátia előzetes szűrésére használható összetett képfeldolgozó módszert, amely számos, különböző elveken alapuló algoritmusból áll.