A Kutatói Napok programja

HU-MATHS-IN Kutatói Napok 2020.06.29-30. és éves rendes közgyűlés

2020.06.29-30. napokon kerül sor a HU-MATHS-IN hálózat Kutatói Napok tudományos szakmai rendezvényére, valamint éves rendes közgyűlésünk megtartására.

A közgyűlést számos aktuális eseményről tájékoztatja dr. Horváth Zoltán: többek között szó lesz a hálózat európai ernyőszervezete, az EU-MATHS-IN szervezet aktuális teendőiről és az annak keretein belül kialakítandó európai szintű MSODE Strategic Research Agenda összeállításáról.  A közgyűlésen az EU-MATHS-IN-nel való együttműködés keretében benyújtott MATE4IN H2020 pályázat is ismertetésre kerül. Pontosításra kerülnek a HU-MATHS-IN hálózat éves további teendői, rendezvényei és belső pályázati lehetőségei. Jelenleg a hálózat jogi személlyé való átalakulása központi kérdés: erőteljesen befolyásolja a szervezet által a továbbiakban elérhető célokat és kiaknázható lehetőségeket, így a jogi személlyé válás lehetőségeinek elemzése az egyik legfontosabb pontként szerepel a közgyűlés napirendjében.

A Kutatói Napok keretében a hálózat tagjai beszámolnak kutatói tevékenységének eredményeiről, továbbá a rövid futamidejű projektekre pályázók a tervezett kutatási célokat ismertetik a hallgatósággal és ezekhez kérik a hálózat támogatását, de a hálózat tagjai a HU-MATHS-IN-hez közvetlenül nem kötődő kutatási eredményeiket is bemutathatják. A Fiatal Kutatói Program keretében a Kutatói Napok során mutatkoznak be a programban részt venni szándékozók. A tudományos szakmai rendezvény online formában kerül megrendezésre, az előadások 15 percben kerülnek megtartásra, melyet 5 perc diszkusszió követ.